CBF-erkenning erg belangrijk voor goede doelen

4 oktober 2017 | Door redactie

Recent heeft de Brancheorganisatie Goede doelen Nederland nogmaals benadrukt dat de erkenning van het Centraal Bureau fondsenwerving (CBF) van groot belang is. Het CBF start met een campagne om de erkenning nog beter onder de aandacht te brengen. In oktober geeft het CBF ook twee gratis webinars over de drie stappen naar een CBF-erkenning.

De reactie van de brancheorganisatie kwam naar aanleiding van een bericht over de werkwijze van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF). Uit onderzoek van radioprogramma Argos bleek namelijk dat het WKOF slechts een klein percentage van de donaties aan onderzoek besteedt. De WKOF was niet erkend door het CBF. Om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen, is het erg belangrijk dat goede doelen deze erkenning aanvragen. Daarnaast moeten donateurs controleren of het goede doel erkend is.

Gratis webinar over CBF-erkenning

Het CBF start daarom in oktober met een campagne om iedereen te informeren over de erkenning en de daarbij behorende kwaliteitseisen.  Daarnaast organiseert het CBF op 10 oktober en 24 oktober een webinar om organisaties bekend te maken met de erkenning. Het volgen van deze seminars is gratis. Het CBF geeft tijdens de webinar meer informatie over de voordelen van de erkenning, de kosten en de aanvraagprocedure.