Besparen met uw hoofd in de cloud

13 november 2013 | Door redactie

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) maakt nog minimaal gebruik van het werken in de cloud. Slechts 11% van de mkb’ers maakt namelijk maar gebruik van cloud-oplossingen. Terwijl uw onderneming hierdoor flink kan besparen op IT-kosten.

Werken in de cloud of cloud computing houdt in dat alle noodzakelijke data en gegevens die een werknemer nodig heeft om zijn werk uit te kunnen voeren via internet beschikbaar is. Alle benodigde gegevens worden namelijk opgeslagen op een externe server van een derde partij. Werknemers hebben zo altijd en overal toegang tot hun gegevens en data. Dit kan de productiviteit in uw onderneming flink verhogen.

Aanschaf dure software verleden tijd door cloud computing

Uit onderzoek komt ook naar voren dat 48% van de mkb’ers pas investeren in nieuwe software als de huidige software niet meer toereikend is. Dit brengt de nodige kosten met zich mee en in de meeste gevallen is het voor ondernemingen zelfs een dure investering. Cloud computing voorkomt deze hoge kosten. Door gebruik te maken van cloud computing hoeven kleine ondernemingen bijvoorbeeld geen dure software meer aan te schaffen. Zij kunnen gebruikmaken van software die al beschikbaar is op de server en betalen alleen voor het daadwerkelijke gebruik.