De voor- en nadelen van flexkantoren

28 november 2016 | Door redactie

Flexwerken is een populaire manier van werken. Flexwerken in flexkantoren kent zo zijn voor- en nadelen. Waarmee moet u rekening houden als u flexwerken invoert binnen uw organisatie?

Flexwerken in een flexkantoor kent een aantal voor- en nadelen. Zo kan het een groot voordeel zijn dat de werkplekken opgeruimd zijn (rustige uitstraling) en dat er professionals met verschillende achtergronden samenkomen wat interessant is in het kader van netwerken en kennisdeling. Minpunten van een flexkantoor kunnen zijn dat werkplekken op populaire tijden bezet zijn, de vele werkplekken in één ruimte kunnen leiden tot concentratieproblemen en een gebrek aan privacy en dat het wisselen van werkplekken tijd kost. Let er dus altijd op dat er voldoende werplekken aanwezig zijn, er enige privacy (mogelijk) is en dat de werkplekken comfortabel en arbotechnisch verantwoord zijn ingericht.

De voordelen van flexwerken

Flexwerken is vooral populair geworden door Het Nieuwe Werken. Het biedt werknemers de gelegenheid om ook op andere plekken dan hun eigen werkplek te werken. Dit kan werknemers helpen om de werk-privébalans te verbeteren, bijvoorbeeld omdat ze minder reizen. Flexwerken kan uw organisatie ook dus ook reiskosten (tools) besparen en werknemers werktijd opleveren omdat ze hun tijd niet of minder verdoen aan in de file staan terwijl ze hun vaste werkplek proberen te bereiken. 

Bijlagen bij dit bericht

Netwerken
E-learning | VideoCollege 21 minuten