Flexibele werkplek belangrijk bij sollicitatie

27 oktober 2010 | Door redactie

Aan het zoeken van een nieuwe medewerker kunt u een hele kluif hebben. Wilt u uw organisatie nóg aantrekkelijker maken voor nieuwe medewerkers dan kunt u overwegen om flexibele werkplekken aan te bieden. Onderzoek wijst namelijk uit dat twee op de drie medewerkers flexibiliteit belangrijker vinden dan salaris!

Een baan met minder salaris, maar met meer flexibiliteit in het gebruik van apparaten, toegang tot sociale media en mobiliteit is wat de meeste medewerkers wensen. Dit kwam naar voren uit een internationaal onderzoek van Cisco onder 2.600 kantoormedewerkers uit dertien verschillende landen. Drie op de vijf respondenten geeft aan dat het kantoor wat hen betreft niet meer de enige plek is waar ze aan het werk kunnen. Medewerkers willen het liefst altijd en overal productief zijn met elk mogelijk apparaat.

Ook keerzijde aan flexibele werken

Veiligheid is bij de toename van flexibiliteit belangrijk. Van de medewerkers heeft 17% zijn bedrijfsapparatuur wel eens onbeheerd in het openbaar laten staan. Dat vergroot de kans op gegevensverlies. Eén op de vier respondenten gaf aan dat het bij een kwart van de nieuwe apparaten die werd uitgegeven aan medewerkers in de afgelopen twaalf maanden ging om verloren of gestolen apparatuur.