Flexibele werktijden belangrijkst in onderwijs

14 februari 2011 | Door redactie

Zes op de tien medewerkers in het onderwijs wil liever flexibele werktijden en uitgebreide opleiding- en loopbaanmogelijkheden dan een hoger salaris. Dat is één van de uitkomsten van een onderzoek van IT-dienstverlener Raet.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste leraren vinden dat flexibele werktijden en goede opleiding- en loopbaanmogelijkheden meer bijdragen aan hun werkplezier en prestaties dan een hoger salaris. Ongeveer 25% wil liever een hoger salaris of een bevordering naar een hogere schaal. Opvallend, omdat uit eerder onderzoek van onderzoeksbureau TNS NIPO bleek dat slechts 24% van de medewerkers in het onderwijs flexibel is. Flexibel werken is dus nog niet geheel geïntegreerd in het onderwijs.

Flexibel zijn mogelijk?

Leerkrachten hebben behoefte aan flexibel werken, maar momenteel zijn daar weinig mogelijkheden voor, zo blijkt uit het onderzoek. Een belangrijke schakel in het mogelijk maken van flexibel werken is de HR-afdeling. Voor de HR-medewerkers is flexibel werken een grote uitdaging. Zij hebben tenslotte met veel verschillende zaken te maken, zoals lesroosters en het steeds meer veranderende onderwijscultuur. Toch is het zeer wenselijk om de leerkrachten tevreden te houden. Uw HR-afdeling staat dus voor een flinke klus!