Het Nieuwe Werken is een mannending

Mannen zijn geschikter voor Het Nieuwe Werken dan vrouwen. Zo blijkt uit een onderzoek van TalentLens. Mannen blijken minder waarde te hechten aan een gestructureerde werkomgeving dan vrouwen. Mannen zouden daarom beter uit de voeten kunnen met het plaats- en tijdonafhankelijk werken dan vrouwen.

26 juli 2012 | Door redactie

De respondenten van het onderzoek van TalentLens kregen een vragenlijst waarmee zowel hun persoonlijkheid als waarden werden getest. Uit het onderzoek blijkt dat de persoonlijkheid en waarden van mannen beter bij Het Nieuwe Werken passen dan die van vrouwen. Mannen blijken gemiddeld bijvoorbeeld minder waarde te hechten aan hulp en motivatie van anderen in hun werk dan vrouwen. Ook vinden mannen een gestructureerde werkomgeving minder belangrijk dan vrouwen.

Flexibiliteit en zelfstandigheid van belang voor HNW

In theorie zouden deze eigenschappen mannen dus geschikter maken voor het plaats- en tijdonafhankelijk werken dan vrouwen. Het Nieuwe Werken (HNW) vraagt tenslotte van medewerkers om hun werk zelf in te delen. Zelfstandigheid en flexibiliteit zijn daarbij belangrijke eigenschappen. Wilt u overstappen op Het Nieuwe Werken, dan kan het goed zijn om uw team te laten testen op een aantal persoonlijkheidskenmerken. Medewerkers die minder goed scoren op flexibiliteit en zelfstandigheid zou u dan eventueel extra begeleiding kunnen aanbeiden.