Hulp bij invoeren van Het Nieuwe Werken

29 september 2010 | Door redactie

De ene werkgever houdt het op één thuiswerkdag per week; de andere werkgever organiseert de werkzaamheden volledig plaats- en tijdonafhankelijk. Feit is dat steeds meer organisaties onderzoeken of zij Het Nieuwe Werken kunnen invoeren. Overweegt u ook om flexibel werken mogelijk te maken, dan kunt u van 8 tot en met 14 november meedoen aan de Week van Het Nieuwe Werken.

Tijdens de Week van Het Nieuwe Werken kunt u aan de hand van masterclasses, workshops en speciale software testen of telewerken iets voor uw organisatie is. Bij Het Nieuwe Werken beslist een werknemer – uiteraard binnen bepaalde grenzen – zelf hoe, waar en wanneer hij werkt. Het biedt werkende ouders meer mogelijkheden om werk en zorg te combineren. Als werkgever kunt u er kosten mee besparen, omdat u bijvoorbeeld minder kantoorruimte nodig heeft.

Goede arbeidsomstandigheden

Ook bij Het Nieuwe Werken blijft de werkgever verantwoordelijk voor goede arbeidsomstandigheden. Omdat de werknemer op afstand werkt, kan dit best lastig zijn. In de Handreiking Het Nieuwe Werken leest u hoe u werken op afstand verantwoord kunt invoeren. De Handreiking is gemaakt door de Taskforce Mobiliteitsmanagement en het Kenniscentrum Werk & Vervoer.