Is Het Nieuwe Werken iets voor uw team?

15 oktober 2010 | Door redactie

In steeds meer organisaties is het gebruikelijk om één of meerdere dagen per week thuis te werken. Sommige werkgevers organiseren de werkzaamheden zelfs volledig plaats- en tijdonafhankelijk. Als u wilt onderzoeken of flexibel werken iets voor uw organisatie is, kunt u dit begin november tijdens de Week van Het Nieuwe Werken uitproberen.

Van 8 tot en met 14 november is het de Week van Het Nieuwe Werken. Dan kunt u met behulp van informatie, workshops en speciale software testen of telewerken een mooie oplossing voor uw organisatie is. Als u zich aanmeldt, krijgt u van de initiatiefnemers vanaf 18 oktober praktische nieuwsbrieven over flexibel omgaan met werktijden en -locaties.
Bij Het Nieuwe Werken beslissen medewerkers – binnen door u gestelde grenzen – zelf hoe, waar en wanneer ze werken. Zo kunnen uw medewerkers thuis hun mail afhandelen voordat ze filevrij naar kantoor reizen en voortaan thuis aan de slag gaan als ze ongestoord een groot plan moeten uitwerken. Dit maakt het voor werkende ouders ook een stuk eenvoudiger om hun werk en zorgtaken te combineren. U biedt uw team hiermee een mooie arbeidsvoorwaarde. En voor de werkgever kunt u geld besparen. U hoeft minder reiskosten te vergoeden en heeft misschien zelfs wel minder kantoorruimte nodig.

Werken op afstand verantwoord invoeren

Ook als werknemers niet van negen tot vijf op kantoor zitten, blijft u verantwoordelijk voor goede arbeidsomstandigheden. Dit kan best lastig zijn, u kunt immers moeilijk bij elke thuiswerkende medewerker langsgaan om te controleren of hij wel recht achter zijn computer zit. In de Handreiking Het Nieuwe Werken (pdf) leest u hoe u werken op afstand verantwoord kunt invoeren. De Handreiking is gemaakt door de Taskforce Mobiliteitsmanagement en het Kenniscentrum Werk & Vervoer.