Kans op gezondheidsklachten bij thuiswerken

6 mei 2011 | Door redactie

Steeds meer bedrijven wagen zich aan Het Nieuwe Werken. Inmiddels werkt driekwart van de werknemers wel eens vanuit een andere plek dan kantoor. Mocht u binnenkort een dag vanuit huis willen werken, zorg dan voor een goede werkplek en werkhouding. Zo voorkomt u vervelende gezondheidsklachten.

Uw werkgever zorgt ervoor dat uw werkplek arbovriendelijk is. Wanneer u thuis of onderweg werkt, moet u het zonder de ergonomische hulmiddelen van uw werkplek doen. Veel thuiswerkers kiezen ervoor om op de bank of aan de eettafel te werken. Zulke werkplekken zijn echter niet geschikt voor langdurige arbeid. Bovendien kunnen ze leiden tot fysieke gezondheidsrisico’s. Door het werken in een verkeerde houding kunt u last krijgen van gespannen en pijnlijke schouders of rugpijn. RSI/KANS ligt altijd op de loer.

Richt een gezonde thuiswerkplek in

Om deze klachten te voorkomen, zult u thuis voor een degelijke werkplek moeten zorgen. Plaats uw beeldscherm bijvoorbeeld minimaal 50 centimeter van uw ogen af. Om u te helpen bij het inrichten van een gezonde thuiswerkplek, kunt u het Office Rendement stappenplan volgen.