Organisaties willen thuiswerken als arbeidsvoorwaarde

Thuiswerken wordt een blijvertje, zo ziet het ernaar uit. Het gaat dan met name om een paar dagen in de week; niet fulltime zoals in de coronacrisis. Ook organisaties zijn om: maar liefst 82% wil thuiswerken opnemen in de arbeidsvoorwaarden.

24 juni 2020 | Door redactie

Vlag EngelsThis news article is also available in English

62% van het kantoorpersoneel zegt lekkerder in zijn vel te zitten door het thuiswerken. Thuiswerkers ervaren meer autonomie, hebben geen reistijd meer en er is een betere werk- privébalans. 88% wil dan ook blijven thuiswerken na de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek van recruitmentbureau Robert Walters. In de meeste gevallen gaat het om een paar dagen per week. Dat is een persoonlijke afweging: de ene medewerker zal er meer behoefte aan hebben dan de andere.

Ander soort managementstijl

Voor de coronacrisis werkte 54% van de professionals incidenteel thuis, had 35% er volledige vrijheid in en mocht 11% helemaal niet thuiswerken. Thuiswerkers vinden dat ze de afgelopen maanden hebben bewezen dat ze goed vanuit huis kunnen functioneren. Daarom verwacht een derde meer autonomie en vertrouwen te krijgen van hun leidinggevende. Organisaties onderschrijven dat: 70% vindt dat leidinggevenden zich een ander soort managementstijl moeten aanmeten. Eentje met meer empathie voor de werk- privébalans van medewerkers en waarbij gestuurd wordt op output in plaats van aanwezigheid.

Beter samenwerken vanuit huis

Maar ook praktische zaken zoals een behoorlijke IT-infrastructuur moeten goed zijn geregeld. Momenteel is die infrastructuur bij 32% van de organisaties niet op orde. In ieder geval niet goed genoeg om thuiswerken als vast onderdeel in de arbeidsvoorwaarden op te nemen. Medewerkers beamen dat: de helft vindt dat er nieuwe software aangeschaft moet worden om beter te kunnen samenwerken vanuit huis. Daarnaast moet de boel ook digitaal beveiligd zijn, zeker als er gevoelige informatie wordt gedeeld. En als er veel overlegd moet worden, is het wel handig dat medewerkers elkaar kunnen bereiken. Maak daarom duidelijke afspraken over wanneer wie bereikbaar is.