Subsidie voor het nieuwe werken

3 oktober 2011 | Door redactie

U kunt nu een subsidie aanvragen voor projecten die gericht zijn op procesverbetering en/of duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Met de subsidie kunt u een externe adviseur inhuren. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil hiermee het Nieuwe Werken stimuleren.

Voldoet u aan de voorwaarden dan komt u in aanmerking voor een subsidie van minimaal € 13.000 tot een maximum van € 18.000. Deze subsidie bedraagt 75% van de kosten van het inhuren van een externe adviseur. De andere 25% moet uw onderneming dus zelf betalen. Daarnaast mag het project niet langer duren dan negen maanden. Deze externe adviseur zal voor uw onderneming een diagnose of advies opstellen en een plan van aanpak laten testen en implementeren.

Aanvragen subsidie

Denkt uw onderneming in aanmerking te komen voor deze subsidie dan kunt u een aanvraag indienen tot 31 december 2012. Het totale budget is echter € 24 miljoen. Uw onderneming kan nog een subsidie aanvragen zolang dit maximale budget niet is bereikt. Om de subsidie aan te vragen moet u zich eerst registreren als aanvrager. Op de website mijnagentschapszw.nl kunt u zich registreren. U kunt binnen zes weken een antwoord op uw aanvraag verwachten.