Subsidie voor invoering van Het Nieuwe Werken

6 oktober 2011 | Door redactie

U kunt nu een subsidie van maximaal € 18.000 aanvragen voor het doorvoeren van Het Nieuwe Werken. De overheid stelt dit bedrag beschikbaar voor het inhuren van een externe adviseur. Hij moet u helpen bij projecten waarmee onder meer de bedrijfsprocessen worden verbeterd. De overheid heeft een budget van € 25,2 miljoen te besteden. Vanwege de grote belangstelling kunt u alleen tussen 10 en 21 oktober 2011 een aanvraag indienen. Een loting bepaalt of u subsidie krijgt.

De kans is groot dat uw werknemers wel eens thuis of onderweg werken. U heeft dan niet altijd zicht op wat uw werknemers doen. Dat kan betekenen dat ze wel eens op een minder goede werkplek werken of minder effectief aan de slag gaan. Met de hulp van een externe adviseur kunt u de arbeidsproductiviteit ook buiten kantoor verbeteren. Ook als u nog helemaal niets heeft gedaan om Het Nieuwe Werken in te voeren, kunt u gebruikmaken van deze subsidie. Het vraagt namelijk om een andere manier van werken en soms houdt dat een cultuuromslag in binnen uw onderneming. Een adviseur kan u daarbij helpen en informeren over duurzame inzetbaarheid. Dit zijn zaken als arbeidsmobiliteit, timemanagement, gezond en vitaal werken en zelfstandig werken. 

Groot deel van de kosten worden vergoed 

U kunt tot 31 december 2012 terecht bij het ministerie van Sociale Zaken voor een subsidieaanvraag. 75% van de kosten van de adviseur worden dan vergoed tot een maximum van 
€ 18.000. U zult wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Zo mag het project niet langer dan negen maanden duren en moet het gericht zijn op procesverbetering of duurzame inzetbaarheid.