Tem de tijd met de week van Het Nieuwe Werken

9 november 2012 | Door redactie

In theorie klinkt Het Nieuwe Werken (HNW) als een mooi concept, maar hoe werkt het nou eigenlijk in de praktijk? Om erachter te komen wat de voordelen van HNW voor de werknemers in uw organisatie zijn, brengt u van 12 tot en met 16 november een bezoekje aan de Week van Het Nieuwe Werken. De workshops, presentaties en organisaties die open huis houden, geven u een beter beeld van de mogelijkheden van HNW.

Tijdens de Week van Het Nieuwe Werken van 12 tot en met 16 november houden verschillende organisaties in Nederland open huis. U krijgt dan de gelegenheid te bekijken hoe zij Het Nieuwe Werken toepassen. Op de website van Het Nieuwe Werken doe je zelf! vindt u een overzicht van de deelnemende organisaties. Op 12 november kunt u deelnemen aan het Tem de Tijd!-congres, daarbij maakt u een keuze uit een aantal workshops. Ook voor de OR is een workshop ingericht, waarbij de rol van de OR aan bod komt bij de overgang naar HNW.

Bepaal zelf uw werktijden en locatie

Bij Het Nieuwe Werken kunnen werknemers – in overleg met hun leidinggevende – zelf hun werktijden en locatie bepalen. Zo kunnen werknemers werk en privé beter combineren, ervaren ze meer zelfstandigheid en zijn ze gemotiveerder en productiever. Voor uw OR de taak om de overgang naar HNW zo soepel mogelijk te laten verlopen voor de achterban. Luister naar eventuele problemen en spring hier tijdig op in. Ten slotte moet u niet vergeten dat u instemmingsrecht heeft bij wijzigingen van regelingen op het gebied van de werktijden en arbeidsomstandigheden (artikel 27 lid 1b en d WOR).