Thuiswerker is productiever maar snoept meer

14 januari 2015 | Door redactie

Werknemers die thuiswerken, zijn over het algemeen productiever dan zij zouden zijn als ze kantoor zouden werken. Toch kleven er aan thuiswerken ook nadelen: thuiswerkers geven namelijk ook aan dat ze thuis meer snoepen dan op kantoor en dat ze thuis meer afgeleid worden.

De helft van de werknemer is thuis productiever dan op kantoor. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Dell en Intel onder bijna 5.000 werknemers. Slechts een tiende van de werknemers geeft aan minder werk te verzetten als hij vanuit huis werkt. Voor drie op de tien werknemers maakt het voor de productiviteit niet uit of zij thuis of op kantoor werken. Ondanks deze goede score voor thuiswerken is kantoor nog steeds de belangrijkste werkplek. Werknemers werken gemiddeld 29 uur per week op kantoor en vijf uur vanuit huis. Vier werkuren per week worden doorgebracht op een andere locatie, bijvoorbeeld voor een afspraak met een relatie.

Thuiswerken heeft ook nadelen

Naast de vele voordelen die thuiswerken heeft, kleven er ook wat nadelen aan. Van de respondenten geeft 38% namelijk aan thuis meer te snoepen dan op kantoor. Daarnaast leert 20% thuis minder dan tijdens het werk op kantoor. Thuis is er ook meer afleiding dan op kantoor, bijvoorbeeld van partners, kinderen, ouders en huisdieren.