U kunt flexibel werken maar doet u het ook?

12 oktober 2011 | Door redactie

Flexibel werken is ook voor HR-professionals steeds vaker weggelegd. Zo’n 69% van uw HR-collega’s kan werkplekonafhankelijk werken. Dat blijkt uit HR Trends 2011-2012, het jaarlijkse onderzoek onder HR- en salarisprofessionals over de inhoud, beloning en waardering van de HR-functie.

Van de respondenten van HR Trends vindt 72,4% flexibele werktijden en werkplekken belangrijk. Toch biedt niet iedere werkgever de mogelijkheid tot Het Nieuwe Werken (HNW) en – als die mogelijkheid er wel is – maakt niet iedereen er gebruik van. Zo’n 69% van de ondervraagden werkt daadwerkelijk met enige regelmaat vanuit huis. Het merendeel van de thuiswerkers werkt hooguit 10% van de werktijd vanuit huis.
Zo’n driekwart van uw collega’s heeft de mogelijkheid om zijn werktijden (enigszins) flexibel in te delen, waarbij mannen (79,2%) die mogelijkheid vaker hebben dan vrouwen (70,8%). Van de werkgevers in de non-profit biedt 85,5% de mogelijkheid van flexibele werktijden, tegenover 70% van de werkgevers in het bedrijfsleven. 

Onderzoek onder HR-professionals

HR Trends 2011-2012 is het grootste jaarlijkse onderzoek onder interne en externe HR-professionals in Nederland naar de inhoud en de beloning van de HR-functie. In het onderzoek zijn niet alleen HR-verantwoordelijken in loondienst ondervraagd, maar ook directeuren van HR-dienstverlenende bureaus en zelfstandig gevestigde HR-adviseurs. Er deden 972 HR-verantwoordelijken aan het onderzoek mee. HR Trends is een initiatief van Performa, uitgevoerd door Berenschot en mede mogelijk gemaakt door ADP. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd op 12 en 13 oktober tijdens de Performabeurs.