Vermijd fileleed met thuiswerken

7 maart 2016 | Door redactie

Files kosten het bedrijfsleven handen vol met geld. Volgens de ANWB zal het aantal files dit jaar alleen maar toenemen. Is thuiswerken binnen uw organisatie nog niet gebruikelijk, dan is het de moeite waard om dat te overwegen. Het kan werknemers een hoop reistijd en vertraging besparen waardoor ze meer tijd aan hun eigenlijke werk kunnen besteden.

De economische crisis van de afgelopen jaren had in ieder geval één positief effect: de files namen af. Nu de economie weer aantrekt, neemt ook het aantal files weer toe. Zo meldt de ANWB. Spitsstroken en wegverbredingen kunnen het stijgend aantal voertuigen op de wegen slechts deels opvangen.
Files zorgen regelmatig voor de nodige vertraging. Werknemers komen daardoor laat op hun werk of bij de klant. Werknemers hoeven de filetijd niet altijd zelf te compenseren. Op jaarbasis kan dat tot een behoorlijk schadepost leiden voor uw organisatie. Thuiswerken kan die schade beperken.

Thuiswerken scheelt een hoop reistijd

Als werknemers thuiswerken, hoeven zij niet in de auto te stappen wat een hoop reistijd scheelt. Werknemers kunnen hun werkdag eventueel ook thuis beginnen en pas na de spits in de auto stappen. Buiten de spitsuren is de kans op files klein en de reistijd beperkt.
Veel werkgevers zijn echter nog altijd terughoudend als het gaat om thuiswerken. De inrichting van de werkplek thuis laat vaak ook nog te wensen over. Werkgevers kunnen echter met een aantal relatief eenvoudige maatregelen een succes van thuiswerken maken.