Week van Het Nieuwe Werken vandaag van start

7 november 2011 | Door redactie

Vandaag start de Week van Het Nieuwe Werken. Het doel van deze week is om werknemers en werkgevers enthousiast te maken over Het Nieuwe Werken en stappen te ondernemen om het werk anders te organiseren. Stichting Natuur & Milieu lanceert in samenwerking met platform Slim werken Slim reizen en Centraal Beheer Achmea de campagne ‘Het Nieuwe Werken doe je zelf!’.

Om Het Nieuwe Werken (HNW) tot een succes te maken, is een verandering van gedrag en mentaliteit op de werkvloer nodig. Het is dan ook belangrijk om kleine stapjes te nemen, zodat iedereen aan deze nieuwe werkvorm kan wennen. Gedurende de Week van Het Nieuwe Werken worden de voordelen van HNW benadrukt en wordt uitgelegd hoe uw bestuurder deze vorm van werken implementeert. Als OR heeft u volgens artikel 27 uit de WOR instemmingsrecht op het gebied van arbeidsomstandigheden. Informeer daarom naar de plannen van uw bestuurder over thuiswerken en betrek u actief bij de besluitvorming op dit gebied.

Aanmoedigingsprijs voor Het Nieuwe Werken

Tijdens deze week kunt u een kijkje nemen bij verschillende organisaties die al actief zijn op het gebied van HNW. Ook reiken de organisatoren van de campagne een aanmoedigingsprijs uit aan de organisatie die het meest gemotiveerd is om HNW in te voeren. In Utrecht bevindt zich Het Nieuwe Werken Hoofdkwartier. Hier worden de hele week workshops, seminars, discussies en andere activiteiten georganiseerd. Op de website van ‘Het Nieuwe Werken doe je zelf’ vindt u een gedetailleerde agenda.