Werknemers willen kunnen kiezen voor HNW

2 januari 2015 | Door redactie

De meeste werknemers zijn niet tegen Het Nieuwe Werken (HNW). Wat ze belangrijk vinden is de mogelijkheid om hiervoor te kiezen. Het lijkt dan ook geen goed idee om tijd- en plaatsonafhankelijk werken in uw organisatie verplicht te stellen.

Uit onderzoek van Profile Dynamics en TNO is gebleken dat de mening van werknemers verdeeld is als het over Het Nieuwe Werken gaat. Ongeveer een derde van de ondervraagde werknemers is zonder meer positief over plaats- en tijdonafhankelijk werken, terwijl 40% dit neutraal beoordeelt. De resterende 38% heeft de nodige moeite met HNW.

Met HNW zelf het werk indelen

Het belangrijkste voordeel van HNW is voor werknemers het gemak, de flexibiliteit en de vrijheid van HNW. Ze kunnen zelf hun werk indelen en werken waar en wanneer ze maar willen. De keerzijde van de medaille is dat het met deze werkwijze lastiger kan zijn om werk en privé te scheiden. Daarnaast hebben sommige werknemers moeite met de extra vrijheid. Zij hebben liever duidelijke afspraken over hoe zij hun werk moeten uitvoeren.

Niet iedere werknemer is geschikt voor HNW

Werknemers blijken vooral enthousiast over de optie om voor HNW te kunnen kiezen. Het lijkt dan ook geen goed idee te zijn om HNW-maatregelen verplicht te stellen in uw organisatie. En het is belangrijk om niet iedereen over één kam te scheren. HNW blijkt vooral goed te werken voor werknemers die doelgericht werken en houden van inzicht en creativiteit.