Inzicht in werktijd met een time-tracking app

Het is niet altijd makkelijk om een goede balans te bewaren tussen werk en vrije tijd. Zeker niet wanneer u ook (deels) vanuit huis werkt. De verleiding is groot om ook ’s avonds nog even een mailtje te beantwoorden of een verslag te tikken. Het overzicht in gewerkte uren raakt verloren.

26 november 2018 | Door redactie

Met een time-tracking app op de computer krijgt u weer inzicht in de activiteiten waar u uw uren aan besteedt. Het beantwoorden van mail, het maken van facturen (tool), het lezen van nieuwsberichten of het maken van een rapportage. Hoeveel tijd kosten die activiteiten eigenlijk? Dit is vaak langer dan gedacht wordt. Door inzicht te krijgen in de gewerkte uren kunt u zorgen voor een betere balans. Zowel tussen de verschillende werktaken, als tussen werk en privé.

Wekelijks rapportage 

Er zijn meer dan genoeg opties: apps als Clockify, Toggl, Harvest of Rescue Time. De laatste bijvoorbeeld is eenvoudig in gebruik en de Lite versie is gratis. Na het aanmaken van een account houdt Rescue Time de tijd bij in websites en applicaties die voor het werk gebruikt worden. Door middel van een rapportage wordt duidelijk hoelang er aan elke taak of bezigheid besteed is. Deze rapportage gaat wekelijks naar de gebruiker via de mail. Met dit overzicht kan deze bekijken of die tijd acceptabel is, of er een tandje bij moet of er juist minder tijd aan besteed moet worden. Ook zijn dagdoelen te stellen. Door naar de te behalen doelen toe te werken, wordt de productiviteit verhoogd.