Bijzondere persoonsgegevens herkennen

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) schrijft bij de verwerking van persoonsgegevens passende beveiligingsmaatregelen voor. De aard van de gegevens bepaalt wat passend is. Bijzondere persoonsgegevens kunnen zeer precaire informatie over betrokkenen bevatten, waardoor een hoog beveiligingsniveau is vereist. Deze tool laat zien wat bijzondere persoonsgegevens zijn en welke uitzonderingen daarop gelden.

Download de tool
Direct toepasbaar in de praktijk

Checklist - MS Word - 76.41 kb

  • Ontwikkeld door experts in samenwerking met de redactie van Rendement Uitgeverij.
  • U ontvangt automatisch bericht bij een update van de tool
Deze tool komt voor in de volgende trajecten:

Gerelateerd aan deze tool

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Wet- en regelgeving voor ondernemers
    • Videocollege 29 minuten

    De cursus 'Wet en regelgeving voor ondernemers' bespreekt achtereenvolgens de hoofdzaken van de Arbowet, de Wet bescherming persoonsgegevens, Regelgeving voor bedrijf en omgeving en...

  • Professionele personeelsadministratie
    • Videocollege 14 minuten

    Zelfs als u maar één naam op uw loonlijst heeft staan, bent u verplicht een personeelsadministratie bij te houden. Daar komt best veel bij kijken. Veel ondernemers weten...

  • Meldplicht datalekken
    • Videocollege 7 minuten

    De meldplicht datalekken geldt sinds 1 januari 2016. Het houdt in dat uw organisatie een melding moet doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra er sprake is van een ernstige...

Heeft u een vraag over Wet bescherming persoonsgegevens (WBP)?

Jan Pieter Schuitema

IT-jurist

IT-jurist
Adviseur is nu beschikbaar