Petra Jumelet

Petra is in 2000 gestart als freelance secretaresse en heeft haar eigen onderneming. Bureau ARTEP is een secretariaatsbureau en gevestigd in het midden van het land. Petra werkt voor verenigingen, stichtingen

NBFS

Na enige tijd merkte Petra, wanneer zij werkte voor een intermediair, dat het bedrijf veel meer betaalde dan wat zij uiteindelijk kreeg. Een fee dus voor de intermediair! Dit moet toch anders kunnen, was haar conclusie. In 2009 heeft Petra een vereniging opgericht: De Nederlandse Belangenvereniging voor Freelance Secretaresses (NBFS). Het doel van de vereniging is om bedrijven in contact te laten komen met freelance secretaresses zonder tussenkomst van een intermediair. Tevens worden er workshops/netwerkbijeenkomsten gegeven om de leden van de vereniging op de hoogte te houden van vakinhoudelijke informatie.

www.nbfs.nl
Twitter: @NBFS_

De Secretaressepas

Petra heeft veel contacten met bedrijven en secretaresses en volgens haar ligt de kracht bij het samenwerken en het bundelen van krachten. Dit was voor haar dan ook een reden om samen met Bianca Kopier in maart 2012 een geheel nieuw concept op te starten: de Secretaressepas.

Een voordeelkaart voor secretaresses die zowel zakelijk als privé voordeel kunnen krijgen bij velen bedrijven.

www.desecretaressepas.nl
Twitter: @secretaressepas

Netwerken

Petra Jumelet wil naast haar werk als freelance secretaresse andere secretaresses bij elkaar brengen door o.a. bijeenkomsten te organiseren. Maak gebruik van elkaars competenties in plaats van te concurreren met elkaar.