Vereniging Auto van de Zaak

Er zijn circa 750.000 mensen in Nederland die in een auto van de zaak rijden. Daarnaast zijn er zo'n 250.000 mensen geïnteresseerd in issues rond de auto van de zaak. De doelgroep van de vereniging Auto van de Zaak is daarmee rond de 1.000.000 mensen groot. Zij behartigt de belangen door het hanteren van heldere standpunten, op basis van solide argumentatie. Vereniging Auto van de Zaak vecht aanhoudend voor een omgeving waarin de behoefte van de berijder centraal staat. Zij doet dit met drie instrumenten: behartiging van collectief ledenbelang, diensten en informatie.

Collectief ledenbelang

Vereniging Auto van de Zaak komt op voor de belangen van berijders van een auto van de zaak als collectief. Met objectieve feiten, cijfers en realistische toekomstscenario’s oefenen ze invloed uit op de publieke opinie en geven ze politieke partijen inzicht in de gevolgen van hun voorstellen. Zij oefenen pressie uit op de overheid om wetgeving in het belang van de berijder van een auto van de zaak aan te passen. Daarbij roepen ze vaak de hulp van hun leden in. Deze ervaringen kunnen helpen bij onderzoeken en acties. Bijvoorbeeld door het melden van misstanden in autoregelingen via de website of door protest aan te tekenen tegen de bijtelling.

Diensten

Vereniging Auto van de Zaak biedt haar leden ‘scherpe diensten’, die veelal tegen aantrekkelijke tarieven kunnen worden afgenomen. De ontwikkeling van de diverse diensten en de partijen waarmee zij als vereniging samenwerken, worden zorgvuldig geselecteerd. Het aanbod moet absoluut een toegevoegde waarde hebben voor hun leden.
Eén van de belangrijkste diensten is de beoordeling van autoregelingen bij bedrijven. Binnen bedrijven is de autoregeling één van de meest voorkomende bronen van irritatie onder de medewerkers. Vereniging Auto van de Zaak geeft objectief advies aan ondernemingsraden of werkgevers hoe het best om te gaan met issues rond de autoregeling. Deze dienst omvat zowel organisatorisch als juridisch advies. Naast de beoordeling van autoregelingen zijn er nog diverse andere diensten, speciaal voor hun leden. Vereniging Auto van de Zaak geeft u bijvoorbeeld diverse 'alerts' over merken, uw bijtelling, of tips als u aan het eind van uw leasecontract zit. Dit is slechts een kleine greep uit de diensten die zij haar leden biedt.