Risicoanalyse beveiliging persoonsgegevens

Een goede beveiliging van persoonsgegevens en informatiesystemen staat en valt met de getroffen beveiligingsmaatregelen die u neemt. Zo voorkomt u beveiligingsincidenten. Bij het bepalen van de benodigde beveiligingsmaatregelen moeten de risico’s van informatieverwerking duidelijk zijn. Dit is extra belangrijk geworden met de meldplicht datalekken en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met deze tool zet u de risico’s van de verwerking van persoonsgegevens op een rij.

Download de tool
Direct toepasbaar in de praktijk

Formulier - MS Word - 71.16 kb

  • Ontwikkeld door experts in samenwerking met de redactie van Rendement Uitgeverij.
  • U ontvangt automatisch bericht bij een update van de tool
Deze tool komt voor in de volgende trajecten:

Gerelateerd aan deze tool

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Wet- en regelgeving voor ondernemers
    • Videocollege 29 minuten

    De cursus 'Wet en regelgeving voor ondernemers' bespreekt achtereenvolgens de hoofdzaken van de Arbowet, de Wet bescherming persoonsgegevens, Regelgeving voor bedrijf en omgeving en...

  • Meldplicht datalekken
    • Videocollege 7 minuten

    De meldplicht datalekken geldt sinds 1 januari 2016. Het houdt in dat uw organisatie een melding moet doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra er sprake is van een ernstige...

  • AVG: een introductie
    • Videocollege 14 minuten

    De AVG is vanaf 25 mei 2018 van toepassing en iedere organisatie moet hieraan voldoen. Onderschat niet de aanpassingen die uw organisatie hiervoor moet doen, want het zal een grote...

Heeft u een vraag over Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)?

Jo Weerts

Trainer en presentator

JWinfotainment
Adviseur is nu beschikbaar