Uitbesteden van beheren van persoonsgegevens aan externe IT-leverancier: wie is aansprakelijk bij datalek?

Heeft uw organisatie het beheer van persoonsgegevens uitbesteed aan een externe IT-leverancier, dan is het wel verstandig als u op de hoogte bent van waar de aansprakelijkheid precies ligt op het moment dat er een datalek plaatsvindt. De huidige Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geeft in beginsel aan dat uw organisatie verantwoordelijk is. Deze tool nuanceert die aansprakelijkheid onder andere aan de hand van twee rechtszaken.

Download de tool
Direct toepasbaar in de praktijk

Naslagwerk - MS Word - 85.66 kb

  • Ontwikkeld door experts in samenwerking met de redactie van Rendement Uitgeverij.
  • U ontvangt automatisch bericht bij een update van de tool
Deze tool komt voor in de volgende trajecten:

Proefabonnement Themadossiers Salaris Rendement

Gerelateerd aan deze tool

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Wet- en regelgeving voor ondernemers
    • Videocollege 29 minuten

    De cursus 'Wet en regelgeving voor ondernemers' bespreekt achtereenvolgens de hoofdzaken van de Arbowet, de Wet bescherming persoonsgegevens, Regelgeving voor bedrijf en omgeving en...

  • Professionele personeelsadministratie
    • Videocollege 14 minuten

    Zelfs als u maar één naam op uw loonlijst heeft staan, bent u verplicht een personeelsadministratie bij te houden. Daar komt best veel bij kijken. Veel ondernemers weten...

  • Meldplicht datalekken
    • Videocollege 7 minuten

    De meldplicht datalekken geldt sinds 1 januari 2016. Het houdt in dat uw organisatie een melding moet doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra er sprake is van een ernstige...

Heeft u een vraag over Datalekken?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar