Maximum transitievergoeding verhoogd

5 oktober 2015 | Door redactie

Volgend jaar betaalt u maximaal € 76.000 transitievergoeding aan een medewerker die na twee jaar dienstverband onvrijwillig uw organisatie verlaat. Op dit moment is de maximale transitievergoeding € 75.000 of een jaarsalaris als dit hoger is.

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft in de Staatscourant aangekondigd dat de maximale transitievergoeding volgend jaar wordt verhoogd van € 75.000 naar € 76.000. In de Wet werk en zekerheid (WWZ) is afgesproken dat de hoogte van de maximale transitievergoeding elk jaar wordt aangepast aan de ontwikkeling van de contractlonen. Volgend jaar stijgt de maximale transitievergoeding daarom met 1,4% naar € 76.050. Uit een ministeriële regeling (pdf) blijkt dat dit bedrag wordt afgerond op € 76.000. Verdient een werknemer een jaarsalaris dat hoger is dan € 76.000, dan ontvangt hij maximaal dat jaarsalaris.

Reken zelf uit hoe hoog de transitievergoeding is

Sinds 1 juli 2015 moet u een transitievergoeding betalen aan medewerkers die na twee jaar dienstverband onvrijwillig uw organisatie verlaten. U kunt zelf berekenen (tool) hoe hoog de transitievergoeding moet zijn.