Via rechter transitievergoeding bij u opeisen

22 juli 2015 | Door redactie

Uw werknemers kunnen binnen drie maanden na ontslag hun transitievergoeding bij u opeisen als u deze niet betaalt of als u te weinig betaalt. Een werknemer heeft recht op een transitievergoeding als hij na minstens twee jaar dienstverband door u wordt ontslagen.

Er kunnen omstandigheden zijn die ervoor zorgen dat u na het ontslag van een werknemer hem geen transitievergoeding kunt of wilt betalen. Als de werknemer deze vergoeding toch wil ontvangen, kan hij hiervoor een verzoekschrift indienen bij de kantonrechter om de transitievergoeding op te eisen. Dit moet hij dan wel binnen drie maanden na het einde van zijn dienstverband doen. Onderneemt de werknemer geen actie, dan komt zijn recht op de transitievergoeding te vervallen.  

Te lage vergoeding aanvechten

De werknemer kan ook naar de rechter stappen als u – volgens hem – een te lage transitievergoeding betaalt. Omdat u bepaalde kosten in mindering kunt brengen op de transitievergoeding, kan over de hoogte hiervan een meningsverschil ontstaan. Maak van tevoren dus duidelijke afspraken over welke kosten in mindering gebracht kunnen worden op de transitievergoeding.