Uitzendkracht recht op hetzelfde loon

5 juni 2015 | Door redactie

Uitzendkrachten hebben recht op hetzelfde loon als de werknemers in uw organisatie met een soortgelijke functie. Dit is opgenomen in de CAO voor Uitzendkrachten die inmiddels algemeen verbindend is verklaard door minister Asscher van Sociale Zaken.

De Algemene Bond voor Uitzendondernemingen (ABU) bereikte vorig jaar met de vakbonden overeenstemming over de CAO voor Uitzendkrachten. Nu deze cao algemeen verbindend heeft verklaard,  geldt de cao voor alle uitzendbureaus en uitzendkrachten die vallen onder de werkingssfeer van de zogenoemde ABU-cao. Een belangrijke bepaling in de CAO voor Uitzendkrachten is dat uitzendkrachten sinds 30 maart 2015 recht hebben op de inlenersbeloning. Dit betekent dat zij vanaf de eerste dag dat zij bij u aan de slag gaan hetzelfde salaris moeten krijgen als werknemers die in een vergelijkbare functie bij uw organisatie in dienst zijn. Mogelijk moet u hierdoor een hoger tarief betalen aan het uitzendbureau. 

Maximaal zes tijdelijke contracten voor uitzendkracht

In de CAO voor Uitzendkrachten zijn ook de bepalingen uit de Wet werk en zekerheid verwerkt. Een uitzendkracht die onder deze cao valt, kan per 1 juli 2015 nog maximaal zes tijdelijke contracten of tijdelijke contracten in een periode van maximaal vier jaar (wat eerder komt) krijgen voordat hij recht heeft op een vast contract met het uitzendbureau.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de gevolgen van bovenstaande wijziging, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!