Motiveer uw werknemers in de vakantieperiode

4 augustus 2011 | Door redactie

De zomer is al een tijdje bezig en dat gaat vaak gepaard met minder werk. Het perfecte moment om uw werknemers aan hun persoonlijke ontwikkeling te laten werken door ze een cursus te laten volgen. Bovendien bindt u ze daarmee aan uw onderneming.

U kon eerder lezen dat de kans groot is dat uw werknemers gedemotiveerd van vakantie terugkomen. Een manier om hun motivatie op te krikken is ze cursussen, opleidingen of trainingen aan te bieden. Hiermee bindt u ze niet alleen aan uw bv, ze kunnen zich zo ook verder ontwikkelen en hun kennis bijspijkeren. Ideaal als uw werknemers hun loopbaan kritisch onder de loep hebben genomen tijdens de vakantie.

Geheel of gedeeltelijke studiekosten betalen

Een cursus kan uw werknemers helpen om hun functie beter uit te oefenen en datzelfde geldt voor u. Als u uw werknemers aanbiedt hun kennis te vergroten, maak dan duidelijke afspraken over de studiekosten en leg dit vast in een studiekostenbeding in overeenstemming met de cao. Mocht iemand bijvoorbeeld toch snel van baan wisselen, dan kunt u hem in zo’n geval verplichten alsnog de studiekosten te betalen. Het volgen van een cursus tijdens de zomer is niet alleen een goed moment voor uw werknemers zelf, maar ook voor uw portemonnee. De opleidingskosten zijn dan vaak lager en groepen zijn vaak kleiner vanwege de vakantieperiode.