Werknemer kan maar moeilijk vakantie houden

11 juli 2012 | Door redactie

Het is natuurlijk heel makkelijk, al die mobiele apparaten, maar er kleeft ook een andeel aan: ze zijn moeilijk te negeren. Door de grote beschikbaarheid van zakelijke applicaties om overal te werken, zijn werknemers die vakantie hebben al snel toch met hun werk bezig. Even kijken hoe de zaken ervoor staan, kan uitdraaien op afhandelen van zakelijke e-mail op de camping of in uw hotelkamer.

Veel werknemers die vakantie hebben, zijn in die periode toch met hun werk bezig. Dat komt voornamelijk door de grote beschikbaarheid van allerlei zakelijke apps voor laptop, smartphone en tablet. Wie er de beschikking over heeft, kan er kennelijk moeilijk vanaf blijven. Uit een poll van een softwareleverancier zou blijken dat bijna driekwart van de respondenten tijdens de vakantie gebruikmaakt van zakelijke apps. Zij gebruiken hun smartphone of iPad niet alleen om op sociale media te kijken, maar ook om hun werk e-mail te checken. En van het een komt vaak het ander. 

Vakantie houden niet makkelijk

Ongeveer de helft van ondervraagden doet af en toe iets wat met werk te maken heeft, maar bijna een kwart zegt één of meerdere keren per dag te kijken of er nieuws is van de werkplek. Vakantie houden gaat niet iedereen even makkelijk af. Ook zonder mobiele apparaten kan het moeilijk zijn om uw werk los te laten. Weet u van uzelf dat u daar moeite mee heeft, zorg dan voor een goede overdracht. Handel alles af wat u kan afhandelen, en vraag een collega enkele lopende zaken voor u waar te nemen. Bescherm uzelf en stel een afwezigheidmelding in. Vermeld daarin de collega die voor u waarneemt zodat bij problemen de zaken toch geregeld kunnen worden.