Google Meet-vergaderingen nog sneller opzetten

Het opzetten van een digitale vergadering via Google Meet kan nu nog sneller: door het openen van een webpagina wordt meteen een vergadering in gang gezet. Deelnemers loggen met 1 muisklik in.

2 juli 2020 | Door redactie

Door het massale thuiswerken sinds de coronacrisis is digitaal vergaderen geen noviteit meer. Eén van de gebruikte media daarvoor is Googles dienst Meet.Om nog makkelijker en sneller een videovergadering te starten, heeft Google een speciale url in het leven geroepen: meet.new.

Werkwijze voor opzetten videovergadering

Voor het opzetten van een nieuwe videovergadering gaat u als volgt te werk:

  1. Open de webpagina meet.new. Er start nu direct een Google Meet-vergadering.
  2. Deel de link met de andere deelnemers.
  3. Die hoeven er alleen maar op te klikken om in de meeting te komen.

Bookmarks voor terugkerende vergaderingen

Als het voeren van veel videovergaderingen onderdeel is van uw werkzaamheden, kan het handig zijn om in de browser bookmarks of bladwijzers voor de verschillende terugkerende vergaderingen te maken. Noem ze bijvoorbeeld ‘meet.new/MT-overleg’ en ‘meet.new/werkoverleg’.

Ook rechtstreeks nieuwe bestanden openen

Dit .new-domein is niet nieuw: Google gebruikt het al voor andere kantoorsoftware, zoals slides.new en docs.new waarmee rechtsreeks presentaties of tekstbestanden kunnen worden opgestart. Mensen met een Google-account kunnen gratis gebruikmaken van de diensten. Eerder dit jaar maakte de techreus Meet ook gratis, sinds het uitbreken van het coronavirus is het aantal gebruikers flink gestegen.