U kunt ook snel en efficiënt vergaderen

29 juni 2015 | Door redactie

De kans is groot dat u in uw functie regelmatig om tafel gaat met uw medewerkers of de directie. Voor veel medewerkers is vergaderen echter bepaald geen hobby. Het duurt vaak lang voordat alle punten besproken zijn en soms laat het resultaat alsnog te wensen over. Dat kan ook anders!

Vaak verlopen vergadering hetzelfde. U loopt de agendapunten één voor één na, zo nu en dan geven uw medewerkers hun mening of ontstaat er een discussie en uiteindelijk rondt u af met een vragenrondje. U kunt uw vergaderingen echter een stuk efficiënter laten verlopen door niet steeds dezelfde werkvorm te kiezen.

Stem de werkvorm van de vergadering af op het agendapunt

Door de werkvorm af te stemmen op het doel van het agendapunt, krijgt u meer voor elkaar in minder tijd. Als u bijvoorbeeld een besluit moet nemen over reeds ingediende voorstellen, is het niet handig om dan nog eens uitgebreid te gaan brainstormen. In MT Rendement 6-2015 leest u welke werkvormen u het beste kunt toepassen voor welke soort agendapunten. Zo maakt u uw vergaderingen een stuk interessanter en houdt u uw medewerkers betrokken en geïnteresseerd. Deze uitgave valt morgen bij de abonnees op de mat.

Bijlagen bij dit bericht

Effectief vergaderen I: doel en opbouw
E-learning | VideoCollege 20 minuten
Effectief vergaderen II: van voorbereiding tot verslag
E-learning | VideoCollege 41 minuten