Videovergadering met Skype meteen vertaald

9 oktober 2015 | Door redactie

Dankzij nieuwe functionaliteiten in Skype Translator worden vergaderingen nu realtime vertaald in zes talen. Handig, want televergaderen met deelnemers die een andere taal spreken en toch overzicht houden, is een hele uitdaging.

Door een nieuwe functionaliteit kunnen videovergaderingen met Skype nu realtime vertaald worden. Skype Translator was al verschenen voor Windows 8 maar wordt nu officieel gelanceerd met nieuwe functionaliteiten. Voorlopig maakt Skype Translator alleen nog deel uit van de Windows-versie van Skype. Die ondersteunt de vertaling naar zes talen voor audio- en videogesprekken (tool), namelijk Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Mandarijn. Skype Translator is er  opdit moment alleen nog in de Windows-versie, maar later volgen versies voor mobiele apparaten en de Mac.

Met Skype Translator vertalen naar zes talen

Vergaderingen met deelnemers uit verschillende landen die niet elkaars taal spreken, kunnen makkelijk ontaarden in een Babylonische spraakverwarring. Dit soort internationale vergaderingen via Skype met kleine groepen kunnen nu realtime vertaald worden. Dat betekent dat wat de deelnemers zeggen, meteen tijdens de vergadering in een van de zes talen vertaald wordt. Een van de voorwaarden (tool) voor een efficiënte en succesvolle vergadering is immers dat deelnemers elkaar goed kunnen verstaan.