Betaald kraamverlof mogelijk uitgebreid

8 september 2015 | Door redactie

Werknemers krijgen na de bevalling van hun partner mogelijk recht op vijf dagen betaald kraamverlof. Nu hoeft uw organisatie het loon van deze kersverse vaders of meemoeders maar twee dagen door te betalen.

Uit uitgelekte stukken voor Prinsjesdag blijkt dat per 2017 het betaalde kraamverlof mogelijk wordt uitgebreid naar vijf dagen. Momenteel hebben werknemers van wie de partner net een baby heeft gekregen, recht op twee dagen kraamverlof. Uw onderneming betaalt hun loon deze dagen door. Voor wiens rekening de extra dagen uit de Prinsjesdagstukken komen, is nog niet duidelijk; dat kan de werkgever zijn of UWV.

Ouderschapsverlof is meestal onbetaald

Sinds 1 januari 2015 hebben werknemers al de mogelijkheid om aan hun betaalde kraamverlof drie dagen ouderschapsverlof vast te plakken. Ouderschapsverlof is meestal onbetaald, tenzij in de cao of het personeelsreglement is afgesproken dat de werkgever tijdens ouderschapsverlof (een deel van) het loon doorbetaalt.

Nieuws over Prinsjesdag op Rendement.nl

Wilt u op de hoogte blijven van deze maatregel? Schrijf u dan gratis in voor de Prinsjesdag-nieuwsbrief en ontvang – nog voordat Prinsjesdag voorbij is – al het relevante nieuws in heldere taal in uw mailbox. Daarnaast vindt u op de themapagina Prinsjesdag 2015 het nieuws dat op Prinsjesdag de revue passeert.