Kersverse vader krijgt langer kraamverlof

10 september 2015 | Door redactie

Als de partner van een werknemer een kind heeft gekregen, heeft de werknemer in de toekomst mogelijk recht op vijf dagen betaald kraamverlof. Nu duurt dit betaalde vaderschapsverlof maar twee dagen.

Uit uitgelekte stukken voor Prinsjesdag blijkt dat per 2017 het betaalde kraamverlof mogelijk wordt uitgebreid naar vijf dagen. Momenteel hebben werknemers die net vader – of zogenoemde meemoeder – zijn geworden, recht op twee dagen kraamverlof. Uw werkgever betaalt hun loon deze dagen door. Voor wiens rekening de drie extra betaalde dagen uit de Prinsjesdagstukken komen, is nog niet duidelijk. Het kan de werkgever zijn of UWV.

Nu al vijf dagen kraamverlof

Sinds 1 januari 2015 hebben werknemers al de mogelijkheid om aan hun betaalde kraamverlof drie dagen ouderschapsverlof vast te plakken. Ouderschapsverlof is meestal onbetaald, tenzij in de cao of het personeelsreglement is afgesproken dat de werkgever tijdens ouderschapsverlof (een deel van) het loon doorbetaalt.

Prinsjesdag op Rendement.nl

Wilt u op de hoogte blijven van deze maatregel? Schrijf u dan gratis in voor de Prinsjesdag-nieuwsbrief en ontvang – nog voordat Prinsjesdag voorbij is – al het relevante nieuws in heldere taal in uw mailbox. Daarnaast vindt u op de themapagina Prinsjesdag 2015 het nieuws dat op Prinsjesdag de revue passeert.