Moet werknemer vrij nemen voor bezichtiging van woning?

9 januari 2024 | Door redactie

Door de hoge huizenprijzen en het beperkte aanbod valt het niet mee om een woning te bemachtigen, zeker voor starters. Nadelig is ook dat huisbezichtigingen vaak alleen tijdens werkdagen kunnen plaatsvinden. Hoe kan een werknemer hiermee omgaan?

Al jaren is er sprake van een lastige situatie op de woningmarkt. Iemand die een huis wil kopen, zal vaak tegen de nodige concurrentie moeten opboksen. Een werknemer kan daarbij het probleem hebben dat hij tijdens zijn werkdag moet bezichtigen. Een deel van de makelaars biedt immers niet de mogelijkheid om in het weekend of ’s avonds te bezichtigen, terwijl lang niet elke werknemer kan terugvallen op flexibele werktijden. Er bestaat geen wettelijke verlofvorm waar de werknemer voor het bekijken van een woning gebruik van kan maken.

Bijzonder verlof of uren inhalen voor bezichtiging

In de cao, het personeelsreglement of arbeidsovereenkomst kunnen wel afspraken zijn opgenomen over bijzonder verlof. Dit is bijvoorbeeld bedoeld voor een verhuizing. Misschien kan de werknemer het bijzonder verlof ook wel inzetten voor een bezichtiging. Dat zal afhangen van de afspraken. De werknemer moet de werkgever voor bijzonder verlof om toestemming vragen (tool). In deze huizenmarkt moet een werknemer echter veel geluk (of geld) hebben om snel een huis te vinden. Meestal zijn er meerdere bezichtigingen nodig. De werknemer zal daarvoor in overleg met de werkgever op zoek moeten naar andere oplossingen. Een makkelijke manier is de door de bezichtiging verloren uren op een ander moment inhalen, maar zoals gezegd kan dat niet altijd.

Voor bezichtiging woning vakantie-uren opnemen

De werknemer heeft natuurlijk ook de mogelijkheid om vakantie-uren op te nemen. Als hij zijn werk niet op een ander moment kan inhalen, is dat wellicht een uitweg. Het verzoek om de vakantie-uren zal de werknemer meestal pas vlak voor de bezichtiging kunnen indienen. Als het de werkgever in de problemen brengt, hoeft hij het niet te accepteren. Maar de werkgever heeft voor een afwijzing een gewichtige reden nodig. Lukt het de werknemer echt niet om een bezichtiging met de makelaar in te plannen, dan rest hem nog de optie om buiten werktijd gewoon een keer aan te bellen bij de huidige bewoners. Met een beetje geluk bieden zij de werknemer de kans een kijkje te nemen.