Meer risico's bij evenement in een tent

12 juni 2015 | Door redactie

Een evenement in de buitenlucht is natuurlijk heerlijk als het mooi weer is, maar wat doet u als het regent? Een tent kan de uitkomst bieden. Maar daar moet u wel strenge eisen aan stellen. Een tent is geen gebouw en kan wel degelijk omvallen.

Wilt u graag uw evenement in de buitenlucht houden, dan heeft u te maken met een belangrijke onzekere factor: het weer. Op het moment dat u uw klantendag of feest organiseert, ziet u voor u dat de zon zal schijnen, de temperatuur aangenaam is en het niet regent. Dat kan helemaal anders uitpakken als de grote dag daar is. Om hier rekening mee te houden kunt u gebruik maken van tenten. Die zijn er in vele soorten en maten en bieden in allerlei gradaties bescherming tegen slecht weer. U moet alleen wel rekening houden met strenge veiligheidseisen. Een tent is tenslotte geen gebouw.

Verzekering voor tent zelf regelen

Vaak wordt een tent voor een evenement net zo ingericht als een zaal in een bestaand gebouw. U zorgt dus voor catering, apparatuur, een podium, verwarming, licht en geluid, et cetera. Omdat een tent minder stabiel is, moet u rekening houden met meer risico’s. Informeer dus bij uw verzekeraar of u gedekt bent door schade als gevolg van bijvoorbeeld noodweer. En hoe zit het met de aansprakelijkheid bij eventuele persoonlijke ongevallen?  Informeer bij de verhuurder of een verzekering is inbegrepen. Vaak is dit niet zo en moet u dat zelf nog regelen.