Binnenkort nadenken over uw zorgverzekering!

Uiterlijk 16 november ontvangt u een aanbod van uw zorgverzekeraar voor 2011. Hierin staan de voorwaarden die volgend jaar gelden voor het pakket dat u nu afneemt en ook vindt u hierin de bijbehorende premie die u moet gaan betalen als u het aanbod accepteert. Ook is het mogelijk om bij uw huidige zorgverzekeraar over te stappen op een ander pakket met meer of minder dekking en te betalen premie.

13 oktober 2010 | Door redactie

Jaarlijks ontvangt u in november een aanbod van uw zorgverzekeraar voor uw polis van het daaropvolgende jaar. Op basis hiervan kunt u beslissen of u bij uw huidige zorgverzekeraar wilt blijven, of dat u wilt overstappen. Als u het aanbod accepteert hoeft u niets te doen, maar als u wilt overstappen moet u wel actie ondernemen. U heeft dan tot 1 januari de tijd om uw huidige zorgverzekering op te zeggen. Daarna moet u voor 1 februari een andere zorgverzekering afsluiten per 1 januari. Doet u dat niet, dan krijgt u een boete van 130% van de premie, die u betaald zou hebben als u bij uw oude zorgverzekeraar was gebleven.

Overstappen hoeft niet

Mocht u het niet eens zijn met het aanbod van uw huidige zorgverzekeraar voor 2011, dan betekent dit niet dat u geen andere mogelijkheid heeft dan over te stappen. Zo loont het vaak ook om bij uw zorgverzekeraar te informeren naar alternatieven die ze u kunnen bieden, zoals een ander pakket. Ook kunt u de premie vaak aanmerkelijk omlaag brengen door uw vrijwillige eigen risico op te krikken. Uiteraard staat daar wel tegenover dat u een groter bedrag zelf moet betalen als u ziektekosten heeft.