Nu snel overstappen op andere zorgverzekering!

9 november 2011 | Door redactie

Ook volgend jaar krijg je weer te maken met gestegen premies voor de zorgverzekering. Daarnaast zal het eigen risico stijgen van € 170 naar € 220. Toch zijn er nog flinke premieverschillen tussen de verschillende zorgverzekeringen. Wil je geld besparen, dan is het verstandig om de verzekeringen te vergelijken en misschien wel over te stappen.

In het bericht ‘Volgend jaar meer betalen voor zorg’ kon je lezen dat de premies voor de zorgverzekering omhoog gaan en dat je minder zorgtoeslag zult krijgen. Kortom, je gaat meer betalen voor de zorg. Tijd om eens te kijken of je nog wat geld kunt besparen. Je betaalt maandelijks het meeste voor je basispremie. Mogelijk kun je voordeel behalen door de basispremies van de verschillende verzekeringen te vergelijken en misschien kun je profiteren van een premiekorting door een collectieve verzekering. Heb je de keuze uit meer collectieve verzekeringen, dan kun je deze gaan vergelijken.

Vergelijking polissen

Waarschijnlijk kun je de meeste winst halen door de aanvullende verzekeringen eens goed te bekijken. Naast het verschil in de premie is er meestal ook een duidelijk verschil in het pakket. Het is natuurlijk maar zeer de vraag of je alle dekkingen van de aanvullende verzekeringen wel nodig hebt. Je betaalt toch echt minder premie als je bepaalde overbodige dekkingen uitsluit. Daarnaast bestaan er vaak ook aparte polissen voor jongeren, alleenstaanden, gezinnen en ouderen. Let echter wel op de dekking van de verzekering. Maak je ergens veel gebruik van, dan is het toch handig als de verzekeraar meer vergoedt van deze kosten. Door gebruik te maken van de vergelijkingssites als Independer.nl of Verzekeringssite.nl kun je snel kijken welke polis het beste aansluit bij je wensen.