In 2014 stijgt de RDA naar 60%

30 december 2013 | Door redactie

Het aftrekpercentage van de Research & Development Aftrek (RDA) is voor 2014 vastgesteld op 60%. Recent heeft minister Kamp van Economische Zaken dit definitieve percentage bekendgemaakt.

De RDA is een extra aftrek van de winst voor ondernemingen die zich bezighouden met speur-ontwikkelingswerk (S&O). Het bedrag dat u van de winst mag aftrekken is een bepaald percentage van de kosten en uitgaven aan S&O. Daarbij gaat het niet om de loonkosten van de werknemers die S&O-werk verrichten. Voor deze kosten geldt een aparte regeling in de vorm van de S&O-afdrachtvermindering.

Nettovoordeel RDA is 15%

Het aftrekpercentage stijgt in 2014 van 54% naar 60%. Uw onderneming kan daardoor dus meer profiteren bij het investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Bij een tarief van 25% voor de vennootschapsbelasting levert het u in 2014 een nettovoordeel op van 15%. De RDA moet u aanvragen bij Agentschap NL. U ontvangt dan een RDA-beschikking met de hoogte van uw aftrek.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de gevolgen van bovenstaande maatregel of wijziging, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!