Uitstelformulier vennootschapsbelasting online

Wilt u uitstel aanvragen voor de aangifte van de vennootschapsbelasting (VPB), dan kunt u hiervoor nu het uitstelformulier vennootschapsbelasting gebruiken van de Belastingdienst. Dit formulier vindt u in het beveiligde gedeelte van de website van de Belastingdienst onder ‘Overige formulieren’.

2 april 2012 | Door redactie

U moet uw aangifte VPB vóór 1 juni indienen. Voor die tijd heeft u ook de mogelijkheid om uitstel aan te vragen. Dit doet u schriftelijk of digitaal met behulp van het formulier. U krijgt dan binnen drie weken een reactie van de fiscus. U kunt vervolgens maximaal vijf maanden uitstel krijgen. Wilt u langer uitstel, dan moet u dit schriftelijk aanvragen en uw redenen hiervoor motiveren. 

Minder makkelijk uitstel

U doet er goed aan om op tijd uw aangifte VPB in te dienen, want u kunt straks niet alleen een boete krijgen als u te laat bent; vanaf volgend jaar kan de Belastingdienst het u ook een stuk lastiger maken om uitstel te krijgen. Vanaf het belastingjaar 2012 gelden er namelijk nieuwe regels bij de behandeling van uw verzoek tot uitstel. De fiscus neemt dan ook uw laatste drie belastingjaren in beschouwing. Blijkt u minstens twee aangiften niet of niet op tijd te hebben gedaan, dan wijst de Belastingdienst uw verzoek af.