Biedt het Handboek wel zekerheid?

Ik las een artikel over het maken van afspraken met de Belastingdienst. Aan informatie op de website van de fiscus kan ik geen rechten ontlenen, staat er. Maar hoe zit het met de informatie uit het Handboek Loonheffingen?

Antwoord

30 maart 2015

U heeft pas volledige zekerheid over een bepaalde kwestie als u bijvoorbeeld een afspraak maakt met een inspecteur van de Belastingdienst. Deze afspraak heeft dan betrekking op uw specifieke situatie. De algemene informatie op de website van de Belastingdienst geeft u in principe geen zekerheid over uw specifieke situatie. Deze informatie is namelijk bedoeld om u voorlichting te geven, dus om duidelijkheid te bieden. 
Een uitzondering is het Handboek Loonheffingen. In 2011 heeft de toenmalige staatssecretaris van Financiën bepaald dat werkgevers mogen vertrouwen op de inhoud van het Handboek. Neemt u bepaalde beslissingen op basis van het Handboek, dan volgt de Belastingdienst uw handelwijze. Dit is alleen niet zo als het echt overduidelijk is dat de informatie onjuist is en u dat ook in redelijkheid had moeten beseffen.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Handboek Loonheffingen?

Jaap Rauw

Meerdere adviseurs

Mazars
Adviseur is nu beschikbaar