Kunt u mij helpen met hoe de (eerstejaars)evaluatie precies werkt bij de re-integratie van een langdurig zieke werknemer?

Wij hebben een langdurige zieke medewerker. De bedrijfsarts heeft geadviseerd dat werknemer en werkgever één keer in de twee weken het herstel en de re-integratie evalueren. Ik heb aan onze Arbo-casemanager gevraagd hoe wij dit in het re-integratiedossier moeten vastleggen. Hij antwoordde dat als er geen verandering in de situatie is, de evaluaties allemaal mondeling mogen. Als er wel wijzigingen zijn moet de (eerstejaars)evaluatie worden ingevuld. Tevens moet de (eerstejaars)evaluatie één keer in de zes weken worden ingevuld (te tellen vanaf ondertekening van het plan van aanpak).

We zijn zes weken verder en hebben de eerste (eerstejaars)evaluatie ingevuld. Hierop is gezet dat werknemer en werkgever elke twee weken contact hebben over de voortgang van het herstel. Maar ik vind het wat raar staan dat dit wel op het formulier gemeld wordt, maar in het re-integratiedossier hier verder niets over te vinden is. Immers, er waren bij elk contactmoment geen wijzigingen en dus is er ook niets opgeschreven. We hebben dus alleen deze (eerstejaars)evaluatie en als er niets wijzigt, zullen er alleen maar meer (eerstejaars)evaluaties aan toe worden gevoegd. Klopt het wel wat onze casemanger tegen ons heeft gezegd?

Antwoord

17 mei 2017

Wat uw casemanager zegt is niet fout, maar het is verstandig om alle activiteiten in het re-integratietraject op een goede manier vast te leggen. Dus een korte vermelding van een gesprek inclusief de conclusie. Mochten er dan vragen komen over de opmerking over het tweewekelijkse overleg, dan zijn data en inhoud terug te vinden.

---------------------

Deze vraag is beantwoord door:

Ruud de Leede - CS Opleidingen

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Re-integratie?

Jo Weerts

Trainer en presentator

JWinfotainment
Adviseur is nu beschikbaar