Crowdfunding en ook nog subsidie?

Ik ben zeer geïnteresseerd in crowdfunding. Dit zou voor ons bedrijf namelijk een goede manier zijn om een bepaald project te financieren. Voor dit project ontvangen wij echter ook subsidie. Bijt dat elkaar niet?

Antwoord

8 april 2015

Als u subsidie aanvraagt, dekt dat niet altijd de volledige kosten van een project. Crowdfunding is dan een manier om de rest van de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen. Het zou geen problemen moeten opleveren als u ook subsidie ontvangt. Een verstrekker kan niet na afloop van het project de subsidie intrekken, omdat u bijvoorbeeld te veel geld heeft opgehaald via crowdfunding voor dat project. Mocht crowdfunding succesvol zijn verlopen, dan kan het wel tot gevolg hebben dat u een volgende keer minder of geen subsidie ontvangt. Dit zal vooral afhangen van het eigen vermogen van uw organisatie. In veel gevallen neemt een subsidieverstrekker namelijk het eigen vermogen van uw organisatie mee bij het beoordelen van uw subsidieaanvraag.

Winst

In de meeste gevallen zal crowdfunding in combinatie met subsidie dus geen problemen opleveren. Wilt u van tevoren zeker weten dat dit het geval is, dan kunt u de voorwaarden controleren die aan het verkrijgen van een bepaalde subsidie zijn verbonden. Hierin wordt onder meer duidelijk vermeld wat u wel of niet zelf nog mag doen op het gebied van financiering.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Crowdfunding?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar