Geldt de Quotumwet ook voor zorginstellingen?

In hoeverre geldt de Quotumwet/Participatiewet voor zorginstellingen? Is hier duidelijkheid over en hoe ziet de overheid de uitvoering van de Participatiewet in zorginstellingen voor zich?

Antwoord

22 augustus 2016

De Wet banenafspraak quotum arbeidsgehandicapten wordt vereenvoudigd en er komen meer personen bij voor wie de doelgroep banenregister open komt (zoals leerlingen van het praktijkonderwijs of personen die een jobcoach bij het werk nodig hebben om nog het wettelijk minimumloon te kunnen verdienen). De verwachting is dat het quotum voorlopig nog niet in werking treedt. De staatssecretaris heeft gezegd dat de marktsector ver voor loopt, maar de overheidssector loopt achter. Voor de korte termijn is er daarom nog geen aanleiding om het quotum op te leggen, maar de wet blijft bestaan om de ontwikkelingen komende jaren te volgen. De overheid verwacht dat ook zorginstellingen personen uit de doelgroep banenafspraak een baan aanbieden. 

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Doelgroepregister
    • Videocollege 6 minuten

    In het doelgroepregister van UWV staan de personen geregistreerd die onder de zogeheten doelgroep banenafspraak vallen, die is vastgelegd in de Quotumwet. Werkgevers kunnen via dit...

Heeft u een vraag over Quotumwet?

Dick van Deventer

Advocaat arbeidsrecht

Valegis Advocaten
Adviseur is nu beschikbaar