Geldt LIV ook als werknemer gedurende het kalenderjaar uit dienst gaat?

Is het LIV ook van toepassing voor werknemers die reeds uit dienst zijn getreden, maar wel 1.248 uur in het jaar hebben gewerkt voor onze uitzendorganisatie? Zij stoppen vaak met werken in oktober vanwege seizoensgebonden werk. 

Antwoord

17 november 2016

Als u aan onderstaande voorwaarden voldoet, keert de Belastingdienst op basis van gegevens van UWV de vergoeding over 2017 in 2018 automatisch uit aan de werkgever. U hoeft zelf geen aanvraag in te dienen.

Voor werkgevers die gebruik willen maken van het LIV geldt:

  • De werkgever krijgt per jaar maximaal € 2.000 (€ 1,01 per verloond uur) voordeel op de loonkosten (per aangenomen) werknemer. Dit geldt als de werknemer 40 uur per week werkt, 100-110% van het minimumloon (van een 23-jarige) verdient én dat jaar minstens 1.248 uur bij dezelfde werkgever werkt. De werknemer mag jonger zijn dan 23 jaar.
  • De werkgever krijgt per jaar maximaal € 1.000 (€ 0,51 per verloond uur) voordeel op de loonkosten (per aangenomen) werknemer. Dit geldt als de werknemer 40 uur per week werkt, 110-125% van het minimumloon (van een 23-jarige) verdient én dat jaar minstens 1.248 uur bij dezelfde werkgever werkt. De werknemer mag jonger zijn dan 23 jaar.
  • Het loonkostenvoordeel wordt in verhouding (naar rato) berekend op basis van het aantal gewerkte uren per jaar.
  • De werknemer heeft de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt.

Het LIV is ook van toepassing voor werknemers die al reeds uit dienst zijn getreden (in 2017).

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Lage-inkomensvoordeel
    • Videocollege 8 minuten

    Het lage-inkomensvoordeel (LIV) is onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL). Werkgevers ontvangen deze tegemoetkoming als zij werknemers in dienst hebben met een salaris...

Heeft u een vraag over Lage-inkomensvoordeel (LIV)?

Kas van der Meulen

Fiscaal-jurist / partner

TTT-Group
Adviseur is nu beschikbaar