Hoe behoud je die dubbele hoofdletter zoals in IJssel?

Antwoord

11 oktober 2010

Er zijn heel wat functies in Office die tijdens het typen veranderingen in uw invoer kunnen aanbrengen. Vooral Word en PowerPoint zijn programma’s waarin de tekst scherp in de gaten wordt gehouden, en dan zorgt bijvoorbeeld AutoCorrectie ervoor dat woorden met twee hoofdletters zoals EEnvoudig of IJsselmeer automatisch verbeterd worden tot Eenvoudig en Ijsselmeer. Maar die laatste verbetering is ongewenst. Zulke automatische aanpassingen zijn direct terug te draaien met Ongedaan maken (of sneltoets [Ctrl]+[z]), en vaak mag [Backspace] ook. Behalve voor AutoCorrectie geldt dit ook voor uw tekstfragmenten (vanaf 2007 bouwstenen genaamd), of voor de internet- of e-mailadressen die in een hyperlink (met blauwe onderstreping) worden omgezet nadat u ze ingetypt heeft.

Maak van automatische aanpassingen die altijd teruggedraaid moeten worden, een uitzondering via de AutoCorrectieopties. Is het voorbeeld in de vraag gedefinieerd als uitzondering, dan zal die ook gelden voor samenstellingen ermee zoals ‘IJsselmeer’, ‘IJsselstein’, et cetera.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

  • Hoe verwijder je Software Manager?

    Onlangs dook een pop-up op met de naam Software Manager en met een vreemde inhoud: een webpagina die niet opgehaald kan worden. Lijkt me niets zinvols, dus wil ik het...

  • Is er een alternatief voor PowerPoint?

    Mijn werknemers en ik hebben een smartphone, iPhone en tablet. Zijn er alternatieven voor PowerPoint om onderweg eenvoudig een presentatie in elkaar te zetten?

  • Wat zijn de PowerPoint-alternatieven?

    Ik houd geregeld presentaties. Daar gebruik ik zonder nadenken PowerPoint voor. Maar eigenlijk vind ik PowerPoint-presentaties maar saai. Zijn er goede alternatievenvoor...

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Softwaretips?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar