Hoe controleer ik het BSN van een buitenlandse werknemer?

Op een verblijfsvergunning staat doorgaans geen burgerservicenummer (BSN) vermeld. Een medewerker vult normaal gesproken een LH-verklaring in met daarop de vermelding van het BSN. Bij een buitenlandse medewerker vragen we of hij een officieel document kan laten zien, zodat we het BSN kunnen controleren. Vaak wordt dan een zorgpas getoond. Is dit voldoende?

Antwoord

28 september 2016

Een BSN wordt normaal gesproken door de gemeente afgegeven wanneer een persoon zich gaat inschrijven in Nederland. Een bewijs van inschrijving (officiële brief inclusief BSN) wordt dan ook rechtstreeks naar het adres van betrokkene gestuurd. Als iemand zich niet bij de gemeente gaat registreren, omdat hij of zij korter dan vier maanden in Nederland verblijft, kan een BSN-document door het RNI-loket (Register niet-ingezetene) afgegeven worden. Hiervan krijgt de persoon ook een officieel bewijs (brief waarin het BSN vermeld staat).

Vaak staat het BSN ook vermeld op een zorgpas, maar als dit niet het geval is, kunt u het beste naar een officieel document van de gemeente of van het RNI-loket (bewijs van inschrijving) te vragen. 

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Buitenlandse werknemers?

Anja Seling

Immigration Consultant

Expat Management Group
Adviseur is nu beschikbaar