Hoe kom ik van die duivenpoep af?

Als officemanager ben ik verantwoordelijk voor de schoonmaak van de ramen van ons monumentale kantoorpand. De glazenwasser lapt altijd mooi onze ramen, maar de kleine ruitjes op de vierde verdieping, daar kan hij net niet bij. Maar die zitten dus wel mooi vol aangekoekte duivenpoep! Hoe krijgen we ook die ruitjes schoon?

Antwoord

1 april 2015

Een probleem van praktisch-hygiënische aard; altijd interessant! Traditionele glazenwassers gebruiken uitschuifbare ladders (vroeger van hout, tegenwoordig meestal van aluminium). Die ladders reiken meestal tot de tweede of derde verdieping, afhankelijk van de hoogte van de verdiepingen uiteraard. Voor hoge kantoorpanden worden tegenwoordig gondels gebruikt, bakjes die vastzitten aan het dak en via een ingenieus systeem langs het pand worden neergelaten. Maar ja, dat is alleen voor moderne kantoorgebouwen weggelegd, niet voor monumentale panden. Toch is de oplossing makkelijker dan u denkt. Er bestaat namelijk ook zoiets als ‘telescopische bewassing’ door middel van een zogenoemde ‘tuckerpole’. Dat is een bezem met een uitschuifbare, lange steel waar water doorloopt. Hiermee kan een glazenwasser bij de derde of zelfs de vierde verdieping komen. In de borstel zit een cameraatje, zodat hij kan zien wat hij doet. Een veelgehoord kritiekpuntje is wel dat moeilijke randjes niet altijd schoon worden omdat de glazenwasser er niet met zijn neus bovenop zit. U kunt natuurlijk altijd nog een hoogwerker inhuren: een mobiele hijskraan waarin de glazenwasser met een bakje omhoog gaat. Maar dat is wel een prijzige aangelegenheid voor wat duivenpoep op vier hoog. Misschien goed te combineren als er toch ooit dakwerkzaamheden moeten plaatsvinden?

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Investeren en innoveren
    • Videocollege 16 minuten

    Investeren en innoveren zijn twee belangrijke activiteiten om de groei van uw organisatie zeker te stellen of, nog beter, te stimuleren. Uw organisatie moet zich natuurlijk blijven...

Heeft u een vraag over Bedrijfshuisvesting?

Emma Bevers

Advocaat arbeidsrecht

Vasteland Advocaten
Adviseur is nu beschikbaar