Hoe lang mag u persoonsgegevens van werknemers bewaren?

Antwoord

12 november 2010

De bewaartijd van persoonsgegevens is afhankelijk van de periode die nodig is om het gestelde doel te verwezenlijken. Hierbij bestaan standaardtermijnen die u in acht kunt nemen. Voor sommige gegevens is zelfs een specifieke termijn vereist, in dat geval gaat het om wettelijk vastgelegde bewaartermijnen. Zo wil de Belastingdienst dat gegevens in uw loonadministratie zeven jaar beschikbaar blijven. Een aantal gegevens hoeft u echter maar vijf jaar te bewaren:

  • loonbelastingverklaringen;
  • kopieën van identiteitsbewijzen;
  • gegevens voor de loonheffingen;
  • bijlagen studenten- en scholierenregeling.

De vaste bewaartermijn van vijf of zeven jaar gaat pas in vanaf het moment dat het geen deel meer uitmaakt van de lopende administratie.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Wet- en regelgeving voor ondernemers
    • Videocollege 29 minuten

    De cursus 'Wet en regelgeving voor ondernemers' bespreekt achtereenvolgens de hoofdzaken van de Arbowet, de Wet bescherming persoonsgegevens, Regelgeving voor bedrijf en omgeving en...

  • Professionele personeelsadministratie
    • Videocollege 14 minuten

    Zelfs als u maar één naam op uw loonlijst heeft staan, bent u verplicht een personeelsadministratie bij te houden. Daar komt best veel bij kijken. Veel ondernemers weten...

  • Meldplicht datalekken
    • Videocollege 7 minuten

    De meldplicht datalekken geldt sinds 1 januari 2016. Het houdt in dat uw organisatie een melding moet doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra er sprake is van een ernstige...

Heeft u een vraag over Wet bescherming persoonsgegevens (WBP)?

Jan Pieter Schuitema

IT-jurist

IT-jurist
Adviseur is nu beschikbaar