Hoe los ik een arbeidsconflict op?

Het botert niet helemaal tussen mij en een werknemer, mede doordat hij naar mijn mening niet goed functioneert. Ik wil dit conflict graag oplossen. Hoe pak ik dat aan?

Antwoord

10 april 2015

Als praten het probleem niet oplost, kunt u voor problemen binnen uw bv terecht bij de rechter. Zoals in uw geval, bij een arbeidsconflict met een werknemer die niet goed functioneert, zal de rechter bekijken of het ontbinden van de arbeidsovereenkomst de beste oplossing is. Een gang naar de rechter is misschien wat drastisch. U kunt zich dan wenden tot mediation. Dit kan sneller en goedkoper voor u zijn. Het is van belang dat zowel u als de werknemer open staat voor overleg. Zo kunt u in goede harmonie de arbeidsrelatie voortzetten of uit elkaar gaan. Een nadeel is dat u of de werknemer alsnog onder de overeenkomst kan uitkomen die u met behulp van mediation heeft gesloten.

Zaak

Momenteel ligt er een wetsvoorstel, dat ervoor moet zorgen dat mediation professioneler wordt, zodat dit de voorkeur geniet boven het voeren van een gerechtelijke procedure. Zo moeten afspraken bindend worden en moet de rechter bij een zaak vragen waarom u geen mediation heeft geprobeerd.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Conflicthantering
    • Videocollege 49 minuten

    Conflicten op het werk en gedoe binnen uw organisatie? Los het op! Dit bevordert niet alleen de werksfeer, maar verhoogt ook de productiviteit van de werknemers. Voor het hanteren van...

Heeft u een vraag over Conflicthantering?

Roeselien Wekker

Trainer

Bureau Spraakwater
Adviseur is nu beschikbaar